Guvernare si Economie

Posted: May 13, 2006 in Uncategorized

Mdaaa… sa va spun marile mele concluzii dupa zile si zile de studiat:

1. Kick e bautura tineretzii eterne. Te trezeste nu numai din mortzi, sa fii putrezit de 100 ani si daca peste un bob de pamant care s-a atins de coshciugul tau iti toarna un pios stra-stra-nepot Kick, il lasi pe D-zeu cu toate maririle lui, sau pe Iad cu toate bairamele lui si invii! Acuma ce faci dupa ce invii nu pai pot sa zic ca nu am trait inca dar for sure invii! (Probabil te duci la examen ;;) si e numai 96p! Si mai ziceati sa nu-mi ador viata? Iubitii mai, pana la sacrificiu!

2. Acuma problema economiei si problemele guvernelor din vest sunt in principiu legate de idei tampite pe care le-a avut cate unu, in care credea cu cea mai mirabila tarie si cauta cu orice pret si sacrificiu sa le implementeze.  Uneori au mers, alte ori nu, dar ei au continuat sa le implementeze cu aceeasi ardoare, ca niste mosi tampiti cu traditii si principii ce se aflau (Say, Keynes, etc.) Oamenilor, vremurile se schimba, fkin schimbati-va si voi ideile! Ar fi trebuit sa vada flash-ul ala cu Italia si UE.

3. Acuma problema economiei si problemele guvernelor la noi sunt de o cu totul alta factura, natural! La noi majoritatea guvernantilor stiu foarte bine ce fac si ce ar trebui sa faca. Sunt atat de deshtepti si abili multi dintre politicienii nostri incat sa fie lasati in plata lor si-ar putea face imperiu peste noapte! Sa il luam ca exemplu pe idiotu’ de Iliescu! E  un politician ingrozitor de abil! Asta nu il face mai putin nesimtit, egoist, fara scrupule samd, dar ca politician e un as si E multi ca el! Acum intrucat noi suntem de muuuultishor in urma vestului, din cauze mai mult sau mai putin istorico-geo-politice, avem exemple destule: ce s-ar intampla daca am face asa sau invers (ce-i drept doar in anumite arii politics, mai putin in politics inalta, mai ales reltiile internationale politico-diplomatice si/sau globale). Acuma problema capitala a guvernantilor nostri, pentru care noi ca tara rareori am fost la nivelul modelului vestic, este ca ii doare-n mdaaa si lor le-ar iesi mai bine socotelile daca n-ar face asa sau invers, asa ca nu fac. Inca un model de curve, de data asta politice.  Si acum sa ne intrebam in final e rau sa-ti fie bine sau e bine sa fii rau (Š PRZ 2004), nu e bine sa fii curva? Abolim legea care interzice prostitutia si 99,99% din populatia Romaniei o sa fie in somaj sau adoptam cea mai tampita lege inventata vreodata si anume aceea a alegerii rationale (rational choice) si legalizam prostitutia ca sa nu ne autodistrugem.

4. Dragilor, frumos am dus-o in zilele noastre de glorie dar si tare rau se poate sa fie… Cum e aia, mai dragilor, sa ai viteza de 32 b/s adica 32 de bitzi pe secunda… Si in epoca de piatra aveau mai mult! Nasol moment, I kno! Cred ca si in epoca de piatra le mergea mai bine!… Sa nu-i fie de deochi ca a facut si 68 kB/s.

Dar ce sa faci, a venit copilul nostru de la tzara, din regiunile rurale si subdezvoltate ale globului cu pretentii sa ii mearga internetul brici, ca acasa! Nasol ca eu nu inteleg ca aici suntem in UK si, totusi! Sa fiu multumita ca se putea si mai rau!  Intr-adevar aici, spre deosebire de Romania te potzi plange, ai cum sunt institutionalizate o gramada de proceduri si masuri de siguranta aparare si protejare a interesului omului nostru de rand. Dar nu se schimba nimic! In Romania nu exista, dar se mai schimba lucrurile! Uneori de la sine!

Adoratiune tuturor celor care stiu ca-i ador! (Si ce nasol e sa te fortezi sa bati spatiu cu mana stanga :(( ); adica am tastat atata la calculatorul asta (sau e el atat de prost) incat mi s-a cam tocit spatiul mai ales in dreapta (unde bateam cu degetul mare) si acum am un motiv sa ma fac ambidextera!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.