Bache-i-ar Dumniezău să-i bată!

Posted: June 26, 2007 in Uncategorized

Bate-i-ar Dumnezău să-i bată ca frumoşi mai sunt…ma mai uit si eu din cand in cand pe TVR ca doar asta se prinde in sat la noi si azi…ce sa vezi! Arata astia la teveu cantareti de-astia din mai multe tari si de-astia cu jocurile populare. Si erau unii din Sighii (i.e. Sibiu nu Sighisoara!) care asa frumos or dansat, bata-i focul sa-i bata! Si or dansat si pe ungureste si pe romaneste si o cantat o domnita (Iuliana Tudor) ca o floare si-asa de frumos ca mi-o vint (venit) si sa plang ghe frumos ce era.

N-apai si pi-orma o mai fost domnu cela Mitica cu iemisiunea lui si zicea ca era unu intr-un sat care “nu are copii, nu a facut un grajd, nu se duce la nunti, botezuri, e asa… un om abstract”. Adica asa zicea alt om de-acolo ghin satu cela despre el.

Si mai in urma, dragii mei dragi, tre sa va mai spun ca Doamne, frumoasa si buna mai e tara asta a noastra! Ca o mama ii ghe buna. Ne-ajuta sa crestem, ne invata mai mult decat stie ea insasi si tot ceea ce ne trebuie ba si sa ne prisoseasca. Si in tarisoara ista tat omu stie rostul lui da si mai mult. Ca si oamenii cei invatati stiu si sufletul narodului da si narodul, adica noi astia de n-am fost pe la scolile cele inalte stim tainele tuturor lucrurilor si sa cetim sufletul oamenilor si vointa cea dreapta ca inima noastra. Si amu mai stim una si de cele mai importante. Stim sa iubim cum nu cred sa mai stie altu neam pe lumea aiasta. Si dragostea de muiere si-a ei de barbatul sau ne face blanzi si inflacarati, iertatori si primitori.

Chiar daca ii facem multe rele noi tarisoarei ishtia a noste, ea ne-ndura si ne arata mereu mai multe frumuseti. Multi or vorbit-o rau, multi vor sa plece si s-o uite, d-amu cum ii putea sa-ti lesi tu si sa-ti uiti sangele ce-ti cura prin vene? Au poti tu sa traiesti fara sange? Da-n urma tot se intoarna au la suflet, au la pamant. Au cata izul tarii in dansuri si cantece, in carti si amintiri, in icoane si rugi si sufletul tarii se deschide spre ei au se intoarna intru totul sa-si lese tarana in tarana lor.

Doamne, da-i viata lunga si frumoasa tarii mele ca mult am umblat da nu-i alta ca ea de draga, si-i painea Ta. Si-mi vine sa plang, Doamne cand ma gandesc la tara mea mica si frumoasa ca o casuta de iubire. Cine si de ce ar vrea mai mult decat poate sa aiba in tara ta, Doamne?

Comments
  1. umbre says:

    cei care nu pot sau nu vor sau nu stiu cum sa ii vada adevaratele bogatii..ei sunt cei care o fac sa se intristeze..pana cand nu vor intelege cu adevarat esenta bogatiei pe care tara asta o ofera sunt pierduti…si ne trag si pe noi cu ei..sau incearca

  2. ruana says:

    … creatie proprie sau nu? 🙂 in functie de raspuns as putea si eu comenta cate ceva :”>

  3. Ariadna says:

    dar de ce, zana Ruana, ar trebui sa comentezi indiferent de audienta, altfel nu vei mai fi impartiala, sau tu iti imparti laudele si ocarele proportional cu numele si functia? S’auzim si pe urma iti spun!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.