Reforma Statului – Academia Romana

Posted: October 11, 2009 in Press
Tags:

Alianta Profesionistilor pentru Progres organizeaza evenimentul cu tema “Reforma statului” in cadrul ciclului de dezbateri „Dupa criza – incotro?”. Evenimentul se va desfasura miercuri, 14 octombrie 2009, in Aula Magna a Academiei Romane din Calea Victoriei nr. 125, Sector 1, Bucureşti, incepand cu ora 10.00. Cu acest prilej, va fi facuta publica Scrisoarea deschisa adresata de Alianta Profesionistilor pentru Progres Guvernului Romaniei pe tema reformarii statului.

Alianta Profesionistilor pentru Progres si-a propus ca, in climatul politic, social si electoral actual, dominat de discutii si actiuni sterile, lipsite de orizont, sa determine o miscare constructiva, capabila sa ofere Romaniei o viziune ambitioasa dar realista pentru viitor, bazata pe principiile dezvoltarii durabile. Scopul nostru este acela de a deschide o dezbatere publica de substanta asupra temelor esentiale. Contam pe implicarea profesionistilor pentru a gasi impreuna solutii la problemele cu care se confrunta Romania. Miscarea noastra a adus impreuna personalitati a caror valoare profesionala si morala este recunoscuta si apreciata. Au hotarat sa actioneze solidar oameni cu formatii intelectuale si cu roluri profesionale diferite, avand ca numitor comun interesul national in context european. Din Alianta Profesionistilor pentru Progres fac parte academicieni, lideri ai organizatiilor sindicale, ai asociatiilor patronale si reprezentanti de frunte ai societatii civile. Alianta Profesionistilor pentru Progres are ca tinta atragerea in proiectele sale a mintilor luminate ale acestei tari, a competentelor dovedite prin fapte, a tuturor celor care pot contribui la o schimbare reala in Romania.

Dezbaterea cu tema “Reforma statului” va fi deschisa de Acad. Ionel Haiduc, Presedintele Academiei Romane. Calin Georgescu, director executiv al Institutului de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare, va prezenta apoi Scrisoarea deschisa a Aliantei Profesionistilor pentru Progres adresata Guvernului Romaniei. In continuare vor lua cuvantul Cristian Pirvulescu, politolog (Modelul statului), Cristian Parvan, secretar general al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (Reforma administratiei), Florin Pogonaru, presedinte al Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (Scenarii post-criza), Bogdan Hossu, presedinte al C.N.S. Cartel Alfa (Statul parental) si Catalin Zamfir, director al Institutului pentru Cercetarea Calitatii Vietii (Modele sociale). Prezentarile vor fi urmate de o dezbatere libera. Moderatorul evenimentului va fi Cristian Pirvulescu.

Grupul de Initiativa al Aliantei Profesionistilor pentru Progres si totodata semnatarii Scrisorii deschise adresate Guvernului este format din: Ionel Haiduc (presedintele Academiei Romane), Cristian Hera (academician), Dumitru Costin (lider sindical), Dragos Frumosu (lider sindical), Florin Pogonaru (om de afaceri), Dan Puric (artist), Laurentiu Plosceanu (lider de patronat), Bogdan Hossu (lider sindical), Cristian Parvan (om de afaceri), Cristian Pirvulescu (politolog), Stefan Varfalvi (lider de patronat), Mihnea Constantinescu (diplomat), Sergiu Celac (diplomat), Florian Colceag (matematician), Calin Georgescu (expert in dezvoltare durabila), Septimiu Stoica (presedinte Bursa Romana de Marfuri), Dan Gheorghiu (lider de patronat), Justin Capra (inventator) si Vasile Stroe (presedinte asociatie civica).

La eveniment vor participa reprezentantii principalelor institutii ale statului, reprezentanti ai asociatiilor profesionale, reprezentanti ai mediului academic si stiintific, reprezentanti ai societatii civile si ai mediului de afaceri, studenti.

R.S.V.P. Ariadna Petri ariadna.petri@ncsd.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.