Amiază în Safad

Posted: May 22, 2010 in Poeme în română
Tags: , , , , ,

Orașul cu morți vii şi vii morți

cu Bogdan Ater şi Astor Piazzolla

Treceam prin aerul oraşului ca printr-o auroră alb-negru, cu cenuși, cruci şi mătănii răspândite pe ziduri şi pe porţi. Ne mumifica soarele şi continuam să mergem: începeam să ne integrăm în tablou.

Treceam prin tine trupul şi gândul meu, pentru a-şi umezi ele giulgiul crăpat de deşertul acesta. Pentru a mă agăţa în grabnica trecere de o schijă din osul tău şi să rămână o fâşie din mine cu tine. Pentru a mă învârteji eu trecând peste nervul tău vertebral şi să îl jumulesc după mine.

Aerul oraşului mă îngurgita ca o lipitoare infinită. Şi ca o năframă şerpuiam printre oamenii de nămol să te îmbrac în mine. Şi mă purtai ca un împărat sceptrul său de aur şi de sânge.

Ca printr-o apă blândă mă trec prin râurile tale. Tu te învolburezi şi te ridici ca Lorelei şi te arunci în gol şi mă mănânci ca pe un trandafir de dulceaţă. Ştiu că sunt transparentă şi mă ridic dintre case deodată cu transpirația lumânărilor din ultima noapte.

Auroră alb-negru înfloresc şi doar ca adiere şi aură mă aranjez în jurul tău. Adesea, când gândul tău trece de mine, mă reped în clopotele mănăstirii şi în minarete şi în dezlănţuită şoaptă îţi răsun încă un apogeu şi încă unul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.